'/> Langkah Mudah untuk Membuat Pau ayam Anti Gagal - donate leader

Langkah Mudah untuk Membuat Pau ayam Anti Gagal

pau ayam

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk melihat resipi kacang ayam yang unik? Langkah mudah membuat ayam merak yang sedap. Pada masa ini, memang ramai pengguna di sekeliling kita yang mencarinya, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Pengguna internet sudah biasa menggunakan internet pada telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat imej yang boleh digunakan untuk pemahaman. Kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah membuat resepi ayam merak yang sedap supaya tidak terlalu susah malah tidak mudah. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya akan menjadi tawar dan bahkan tidak menyenangkan. Malah, kacang ayam yang lazat mesti mempunyai rasa dan rasa yang boleh membangkitkan selera.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa pecel ayam, bermula dari jenis bahan, pemilihan bahan segar, hingga cara penyajian dan persembahan. Jangan risau jika anda tercari-cari cara untuk memasak pau ayam yang sedap, kerana apabila anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya adalah gambar di Pau Ayama untuk anda fahami.

Selain itu, masa memasak pu-de-po dianggarkan sekitar 25 minit.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat pau ayam sedia untuk digunakan. Anda boleh memasak Ayam Merak menggunakan 16 bahan berbeza dan 9 langkah memasak. Berikut adalah langkah penyediaan.

kaki ayam chik ifah..

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat ayam goreng:

  1. Bahan A (persediaan ujian)
  2. 500 gr tepung gandum
  3. 1 pek yis
  4. gula (1 sudu besar)
  5. 1 cawan air masak
  6. Bahan B (teras)
  7. Dada ayam
  8. minyak bijan (3 sudu besar)
  9. 2 ulas bawang putih + halia
  10. 2 sudu besar sos tiram
  11. 2 sudu besar kicap manis
  12. Serbuk lada putih
  13. 2 sudu besar tepung jagung
  14. 1/2 udara
  15. garam 1 sudu kecil
  16. gula 1 sudu kecil

Cara memasak ayam merak

  1. Cara membuat doh pau
  2. Masukkan 1 pek yis, 1 sudu besar gula ke dalam air dan tunggu sehingga yis mengembang.
  3. Tuangkan yis ke dalam tepung, uli doh dari tepung dan tunggu doh naik, 10-15 minit.
  4. Sebaik sahaja doh mengembang, goncangkan doh supaya angin bertiup. Dan gulung balik doh
  5. Bahagian B (teras)
  6. Panaskan kuali, masukkan minyak bijan, bawang putih dan halia, tumis hingga bawang putih kekuningan.
  7. Kemudian masukkan sos tiram, kicap manis, lada putih dan sedikit air.
  8. Kemudian masukkan ayam cincang, masukkan garam dan gula.
  9. Akhir sekali, campurkan tepung jagung dengan air dan tumiskan bahan tersebut sambil dikacau dan biarkan selama 15-20 minit.

bagaimana mereka betul? Cara membuat ayam merak yang boleh anda buat di rumah. Perniagaan yang bagus!

Link copied to clipboard.