'/> Resep Gulai telur ayam yang Menggugah Selera - donate leader

Resep Gulai telur ayam yang Menggugah Selera

Kari ayam dengan telur

Adakah anda masih tercari-cari inspirasi resepi gulai telur ayam yang sedap?, cara mudah membuat gulai telur ayam atau betul-betul Mungin Lida kali ini mencari orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. orang ramai terbiasa melihat maklumat dalam imej yang boleh dijadikan inspirasi untuk menggunakan internet di telefon bimbit. Nah, kali ini saya akan memberitahu anda tentang keengganan resipi untuk memasak gulai dengan telur ayam, ia sangat sukar dan mudah. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya akan lancar dan secara amnya tidak menyenangkan. Malah, kulit telur ayam yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang merangsang selera makan.

Rasa sebiji telur dalam kerak sedikit lebih dipengaruhi oleh banyak perkara, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat kerak telur ayam yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar kerak telur ayam untuk dijadikan contoh oleh rakan.

Baik kita cuba kali ni, kita tarik, masak telur ayam kat rumah. Jika bahan-bahannya mudah, hidangan ini boleh menjadi baik untuk menjaga kesihatan keluarga anda. Anda boleh membuat Kulit Telur Ayam dengan 13 Bahan dan 6 Langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Saya pernah menggunakan kari telur itik rebus, tetapi selepas mencuba resipi telur ayam chef Ireland Julie Allen, saya masih menyukainya, kerana mengetahui telur itik sukar diperoleh. Dengan hidangan ini, kanak-kanak makan lebih banyak nasi.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kulit telur ayam:

  1. 5 biji telur
  2. 1/2 biji bawang besar**
  3. 2 ulas bawang putih**
  4. 1 inci halia**
  5. Lengkuas 1 inci**
  6. Sedikit kunyit hidup (boleh juga dalam serbuk)**
  7. 1 sudu besar ketumbar**
  8. Cili kisar (kalau suka pedas boleh guna cili padi)
  9. 1 krim masam
  10. 1 tin santan
  11. gula
  12. garam
  13. minyak goreng

Langkah-langkah menyediakan kulit telur

  1. Julat ramuan yang ditentukan**.
  2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dihiris dan cili api. Tumis hingga pecah minyak dan naik bau.
  3. Masukkan santan dan asam keping. Jika santan pekat, masukkan sedikit air.
  4. Bila sos mendidih, kecilkan api, masukkan gula dan garam secukup rasa. Pecahkan telur satu persatu. Apabila telur pertama hampir siap, masukkan yang seterusnya. Jangan kacau supaya telur tidak pecah.
  5. Apabila telur masak. Ambil dan beri.

Bagaimana? Mudah, kan? Inilah cara membuat kerinting telur ayam yang boleh anda amalkan di rumah. Saya harap anda mendapati ini berguna dan menyeronokkan!

Link copied to clipboard.