Langkah Mudah untuk Membuat Peria Inti Ayam/Peria Sumbat (Chinese Style Eat Clean Healthy Diet) yang Lezat Sekali
Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk langkah-langkah mudah untuk menyediakan Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (makanan sihat tulen Cina) yang unik?, Langkah mudah untuk menyediakan Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (Makanan sihat tulen Cina) Cina benar-benar anti- orang yang kami cari, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada telefon pintar mereka untuk mendapatkan maklumat fotografi sebagai sumber inspirasi. Dan kali ini, saya akan berkongsi panduan tentang cara melakukan Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (pemakanan sihat dan bersih gaya Cina) terhadap kegagalan. Ia tidak sukar atau mudah. Jika rawatan salah, hasilnya tidak memuaskan dan boleh juga tidak selesa. Manakala Periya Inti Ayam / Periya Sumbat yang lazat (cara pemakanan Cina yang sihat dan bersih) sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang akan memenuhi selera kita.
Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (Pemakanan Bersih dan Sihat Gaya Cina) mempengaruhi kualiti rasa, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara penyediaannya. mengendalikan dan berkhidmat. Jika anda ingin membuat Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (Eat Clean, Eat Healthy Chinese Style) yang lazat di mana sahaja anda berada, jangan risau kerana selagi anda tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (pemakanan sihat bersih gaya Cina) yang boleh anda jadikan inspirasi.
Baiklah, kali ini, mari kita cuba membuat Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (cara pemakanan Cina yang sihat dan bersih) di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh membantu dalam menjaga kesihatan badan anda sebagai sebuah keluarga. Anda boleh menyediakan Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (Chinese Whole and Healthy Food) dengan 15 ramuan dan 6 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Azam Cookpad 2021 N ° 3: cuba masak dengan buku resipi popular di rumah! Terpulang kepada anda untuk membuat keputusan sama ada menggunakan labu katak atau labu biasa. 2021 tinggi. 2. Menguatkan sistem imun badan: Kaya dengan antioksidan, membentuk sistem imun yang kuat untuk melawan virus. 3. Haluskan mata anda: kerana ia mengandungi flavonoid. 4. Mengurangkan risiko asma: ia mempunyai ciri antihistamin, anti-radang dan antivirus, sesuai untuk pernafasan yang sihat. Ia juga membantu anda tidur lebih lena. 5. Kesihatan Kulit: Sebatian antikulat dan antibakteria yang terdapat dalam peria melawan pelbagai jangkitan kulit. 6. Menurunkan Kolesterol: Membantu mengurangkan kolesterol tinggi dan meningkatkan aktiviti metabolik, menurunkan paras gula dalam darah dan mencegah keradangan. 7. Kesihatan Tulang: Kaya dengan Vitamin K, yang memainkan peranan dalam mengawal pembekuan darah yang normal. Vitamin K membantu mengedarkan kalsium ke seluruh badan. 8. Menghalang pertumbuhan sel-sel kanser: kaya dengan antioksidan yang melawan kesan radikal bebas dan meningkatkan imuniti dengan membina pertahanan yang kuat terhadap penyakit. Antioksidan juga adalah antikarsinogen dan antikarsinogen. * Tidak sesuai untuk kegunaan biasa oleh wanita hamil.
Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (Pemakanan Bersih dan Sihat Gaya Cina):
- 100 g / separuh biji labu (biji dibuang, kepingan bulat)
- 50 gram (segenggam) kacang hijau
- 1 biji lemon
- 1 helai daun cendawan tanpa biji, dihiris nipis
- 2 sudu besar minyak zaitun
- Garam 1 sudu besar
- bahan asas
- 2 keping 200 g / dada ayam
- Bawang merah jambu 2 ulas
- 2 biji cili kecil
- 1 sudu besar tepung jagung
- garam 1/2 sudu kecil
- 1/2 sudu teh serbuk lada putih
- 1 biji telur
- Sebiji bawang cincang kecil
Langkah ke Periya Inti Ayam / Periya Sumbat (makan makanan Cina yang sihat dan tulen)
- Gaulkan peria dengan garam, perap selama 15 minit. Kemudian bilas dengan air.
- Kisar dada ayam dengan garam, rempah ratus dan telur.
- Campurkan bahan asas dalam mangkuk. Kacau sehingga adunan sebati dan sejukkan selama 10 minit.
- Sumbat labu dengan hati dan letakkan cendawan di atas.
- Panaskan kuali dengan 2 sudu besar minyak zaitun dan goreng timun sehingga perang keemasan. sebaliknya
- Goreng cendawan dan taugeh dalam kuali dengan hanya baki minyak, kemudian perasakan dengan garam dan jus lemon. Hidangkan bersama peria yang disumbat.
Terima kasih kerana membaca resipi yang disediakan oleh pasukan kami di sini. Kami berharap penyediaan ringkas Periya Inti Ayam / Periya Sumbat di atas dapat membantu anda menyediakan makanan yang menarik untuk keluarga / rakan anda dan menjadi idea jualan makanan. Semoga ini berguna dan menyeronokkan!