'/> Resep Stew Ayam, Lezat Sekali - donate leader

Resep Stew Ayam, Lezat Sekali

Ayam Kukus

Mencari inspirasi resepi rebusan ayam, selera unik yang luar biasa?, Cara memasak rebusan ayam yang sempurna, kali ini ada orang di sekeliling kita yang tercari-cari, mungkin kawan mereka. Orang ramai telah belajar menggunakan internet dalam gajet untuk mendapatkan maklumat melalui gambar untuk inspirasi. Dan kali ini saya kongsikan tutorial cara membuat rebusan ayam dengan cara yang mudah, susah dan bukan senang nak buat sedap. Dengan pemprosesan yang tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan juga lazat. Malah, rebusan ayam yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi selera kita.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa rebusan ayam, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajiannya. Tidak kira di mana anda berada, jangan risau jika anda ingin membuat rebusan ayam yang lazat kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Kemudian gambar kedai ayam untuk anda dapatkan idea.

Rebusan ayam cukup untuk 4-5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang yang anda sayangi.

Ia juga mengambil masa lebih kurang 2 jam untuk mengukus ayam.

Okay, kali ni kita cuba buat rebusan ayam sendiri di rumah. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, makanan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat rebusan ayam dengan 21 bahan dan 7 langkah. Bagaimana untuk menyediakan hidangan.

“I miss you so much...” Wajahnya, senyumannya, pakaiannya dan masakannya... Al-Fatiha untuk arwah Mak Yani. Zeiton binti Hashim. Semasa saya kecil dengan ibu saya, hidangan istimewa dimasak pada hari-hari tertentu. Sama ada hari jadi, hari raya atau sambutan anak yang telah lulus peperiksaan akhir. Ingat makan rebusan daging. Namun begitu, Yani masih terlalu muda untuk belajar memasak. Belajar masak nasi, sayur goreng. Nasib baik ada seorang kakak yang telah belajar lebih banyak tentang memasak dengan Mac. Apabila CookPad memperkenalkan Cabaran Cook What Reminiscent of Childhood, saya tidak dapat berhenti memikirkan Rebus Daging Ibu. Jadi kali ini Yani kongsikan resepi rebusan ayam. Ian jarang beli daging di tepi, cuma kadang-kadang dia nak beli. Jadi Yani memasak beberapa bahan yang terdapat di dapur. Mari kita lihat cara-caranya.

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk menyediakan rebusan ayam.

  1. Bahagian A. Ayam Kukus
  2. 4 paha (boleh juga guna dada ayam)
  3. 2 liter air (untuk memasak ayam)
  4. 1 inci halia (dihiris)
  5. 2 biji lemon (dicincang)
  6. 1 rebusan ayam (guna jenama Maggie)
  7. Bahagian B: Rebusan Ayam
  8. 3 ulas bawang putih (dihiris)
  9. 1 inci halia (dihiris)
  10. 1 sudu besar serbuk lada hitam (jenama Aji-Shio)
  11. 3 sudu besar minyak masak (untuk menumis)
  12. 5 sudu besar kicap (jenama Jalen)
  13. 3 sudu besar sos tomato (jenama Jalen)
  14. 2 sudu besar sos tiram (jenama Maggi)
  15. Selebihnya air rebusan ayam
  16. 2-3 biji kentang (potong kecil untuk dijadikan sup)
  17. 1 tin kacang peas (air ditapis)
  18. 1 rizom (potong panjang)
  19. 1 gelas air
  20. 2 sudu besar tepung jagung dan sedikit air (pemekat)
  21. 2 biji bawang besar (dihiris)

Langkah-langkah membuat rebusan ayam

  1. Masak ayam bersama bahan A sehingga empuk dan asingkan daging dari tulangnya (lebih kurang 30 minit - 1 jam). Kemudian tuangkan air dan perah kandungannya hingga halus selepas ia sejuk. Air masak digunakan dalam langkah seterusnya.
  2. Cincang bawang putih dan halia. Panaskan minyak dan goreng hingga naik bau. Masukkan serbuk lada hitam.
  3. Masukkan 5 sudu besar kicap, 3 sudu besar sos tomato, dan 2 sudu besar sos tiram. Gaul rata kemudian masukkan baki air rebusan ayam.
  4. Masukkan kentang, lobak merah, ayam cincang dan kacang polong. Campurkan semua bahan secara sekata satu demi satu. Biarkan mendidih. Tambah 1 cawan air. Setelah kentang sudah keperangan, masukkan bancuhan 2 sudu besar tepung jagung bersama sedikit air untuk sos pekat. Kacau hingga mendidih.
  5. Akhir sekali parut bawang. Pukul rata untuk masa yang singkat. Tutup api memasak.
  6. Sedia untuk dihidangkan. Anda boleh memakannya dengan nasi putih, serbuk roti atau isian merak. Melihat gambar seterusnya, Ian menjadikannya pusat powwow.
  7. Pou Bredie Ayam Gebu. Pengalaman gembira! Untuk resepi tepung merak, boleh tengok resepi Yani yang dikongsikan sebelum ini.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan. Kami berharap resipi rebusan ayam mudah di atas akan membantu anda untuk membuat hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan-rakan dan menjadi idea dalam industri masakan. Semoga ini bermanfaat dan menyeronokkan!

Link copied to clipboard.